• schoorsteen renovatie

Schoorsteenrenovatie

De stenen van een schoorsteen slijten normaliter niet of zelden als het cementwerk van de bovenplaat en de voegen in goede conditie verkeren. Dit zijn dingen waar u zelf invloed op heeft door de schoorsteen tijdig te laten inspecteren.

De bovenplaat van de schoorsteen overkoepelt, beschermt en houdt de schoorsteen bij elkaar. Als deze niet in goede staat verkeerd dan gaat de bovenste rand los zitten en zuigt op deze manier water aan. Het is een kwestie van tijd dat deze beneden te vinden is of erger nog misschien wel schade aanricht aan u dak met lekkages tot gevolg.

Goed onderhoud plegen aan uw schoorsteen is zeer belangrijk voor uw woning. De schoorsteen op het dak wordt vaak gezien als een nietszeggend voorwerp op het dak maar dat is absoluut niet het geval. Een schoorsteen heeft meerdere functies, waaronder afvoer van lucht en ontuchting. Aangezien de schoorsteen van boven naar benden door het huis loopt is het van groot belang dat deze in goede staat is en blijft. Het is onmogelijk om een schoorsteen van binnenuit te renoveren dus is goed onderhoud van buitenaf zeer belangrijk. Dit begint bij goed voeg en loodwerk en het tijdig inspecteren van de bovenplaat van de schoorsteen.

Controleer op tijd uw loodwerk

Het loodwerk dat in de schoorsteen verwerkt zit zorgt ervoor dat de overgang van schoorsteen naar het dak en houtwerk beschermd. Mocht dit goed zijn verwerkt of er zitten b.v. scheuren in het loodwerk dan vervalt de functie van het lood en zal dit in veel gevallen leiden tot lekkages. Het is daarom van enorm belang het loodwerk regelmatig na te laten kijken.

Wilt u uw schoorsteen na laten kijken of laten renoveren neemt u dan direct contact met ons op.

schoorsteenrenovatie

Waarom Subliem Dak?

  • Gratis dakinspectie en offerte

  • Meer dan 15 jaar ervaring

  • 10 Jaar garantie

  • VCA Gecertificeerd

  • 24/7 Service

  • Renovatie en Onderhoud

Gratis offerte inclusief dakinspectie

Neem direct contact met ons op!
Bel ons of laat uw gegevens achter voor een gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte.
Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Vraag direct een offerte aan